skip to Main Content

Trening under graviditet gir flere helsefordeler både for mor og barn. Det er viktig at gravide og nybakte mødre velger en treningsrutine som passer deres individuelle behov og livsstil, og at de rådfører seg med en fysioterapeut før de begynner på en treningsplan. Vår fysioterapeut Tine har spesialkompetanse på dette og hjelper deg gjerne i gang. Hun er også erfaren yogalærer og bruker yoga i programmet hvis det er noe du ønsker. Her er noen av fordelene ved å trene under svangerskapet:

  • Forbedret fysisk form: Trening kan hjelpe gravide kvinner med å holde seg i form og takle de fysiske endringene som følger med svangerskapet. Gravide som har trent kommer også raskere tilbake til “normalen” etter fødselen.
  • Redusert risiko for komplikasjoner: Regelmessig trening kan redusere risikoen for komplikasjoner under svangerskapet, som svangerskapsforgiftning og svangerskapdiabetes. Det kan også forebygge at barnet blir for stort.
  • Forbedret mental helse: Trening kan bidra til å redusere stress og angst og forbedre den mentale helsen til gravide kvinner.
  • Forbedret søvnkvalitet: Regelmessig trening kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten til gravide kvinner.

Trening etter fødsel: Etter en graviditet og en fødsel er kroppen litt annerledes enn den var. Mange føler at du har behov for litt hjelp til å komme i gang med tilpasset trening. Har kan vår fysioterapeut Tine hjelpe. Hun setter av god tid til å bli kjent med deg, kroppen din og livssituasjonen din og skreddersyr et effektivt opplegg til deg. Her er noen av fordelene ved å trene etter fødsel.

  • Å øke energienivået og overskudd: Trening kan bidra til å øke energienivået til mødre og hjelpe dem med å takle den krevende hverdagen med småbarn. Trening kan bidra til å øke overskuddet og gi mødre en pause fra dagligdagens krav.
  • Forbedret fysisk helse og forbygge muskelskjellettplager: Kroppen går gjennom store endringer i svangerskapet og de fysiske kravene i hverdagen med småbarn blir høyere. Det blir mer bæring og byssing. Ønsker du å amme kan det være tøft for skuldrene og nakken. Ved regelmessig tilpasset styrketrening kan du minske eller forebygge slike plager.
  • Regelmessig trening kan hjelpe mødre med å komme tilbake til en god helse og forebygge fysiske plager. Redusert stress og angst: Trening kan bidra til å redusere stress og angst og forbedre den mentale helsen til mødre.
Back To Top